Az UngParty - netPánsíp alternatív honlapkatalógusa

Balla D. Károly

Új könyv:

Linkgyűjtemények:

 

Támogatott:

 

 

A hhrf. org hat könyvtárában 2000 és 2005 között több tízezer fájlt hoztam létre. A nagy szám oka: egyfelől igen intenzív építkezési időszak volt ez, nemcsak saját műveim korábbi műveimet raktam fel folyamatosan, nemcsak napi blogolásba kezdtem, nemcsak dokutárat, fotógyűjteményt létesítettem, hanem közel száz külső szerző műveimet közöltem az időszakban a netPánsípban és főleg a NetCaféban. A Vitruális Irodalmi Szalon interakcióiról, kollektív szövegjátékaimról, virtuális könyvekről és azok bemutatóiról már nem is beszélve. Másfelől rendszeremet állandóan átépítetgettem és új helyekre, más-más könyvtárakba költöztettem, a kiürített helyen pedig részben valami újat kezdtem. Így például a kezdetben /ungbereg, /ungparty és /up könyvtárak alatt felhalmozott teljes anyagot egy nem túl átgondolt ötlettel teljes egészében átköltöztettem a /netpansip könyvtár alá, s az előbbi helyeken új rendszereket kezdtem építeni. Állíthatom, hogy a végére sikerült totális káoszt produkálnom, amelyben már nem tudtam eligazodni, s amely ma is bejárhatatlan digitális dzsungelként emlékeztet honlapkészítői működésem kisebb és nagyobb botlásaira.

Ennél is nagyobb gondot az okoz, hogy totálisan tudatlan lévén a keresőmotorok működését illetően, fel sem merült bennem, hogy keresőbarát weblapokat készítsek. Kisebb baj, hogy az elemi szabályoknak sem tettem elemet (legtöbb régi oldalamnak se egyedi title tagja, se kitöltött descriptions-tartalma nincsen), a nagyobb ballépésem az, hogy 2001-től 2004-ig ebben a rendszerben minden weboldalam keretes (iframes) szerkezető, azaz állandó felső, oldalsó keretekkel együtt jelenik meg az aktuális középső fő tartalom: ez a tájékozódás és képernyőn való megjelenés szempontjából akár még jó megoldásnak is lenne mondható (rengeteg régi honlapnál alkalmazták ezt a módszert), ám ezekből mint keretrendszerekből a pl. a Google-kereső gyakrlatilag semmit sem lát, a külön kereteket pedig vagy nem indexeli, vagy azok találatként igen torzan, a honlapépítő szándékaitól gyökeresen eltérő képet adva jelennek meg (a szépen, arányosan beosztott szövegeket a keretrendszer tartja egységben, ha csak a belső keret jelenik meg Google-találatként, abban szétfolyik szöveg, durván elcsúsznak a képek). De akkoriban engem egyáltalán nem érdekelt a Google és csak jóval később értettem meg, hogy ha publikációm a tartalmuk alapján nem kereshetők-találhatók meg a Google segítségével, akkor kicsit olyanok, mintha nem is lennének.

2006-tól aztán erre már odafigyeltem, de, kell-e mondanom, a sokezer szövegoldalt újraszerkeszteni semmi kedvem nem volt. Viszont a hhr.org alatt a Hungarian Human Rights Organisation szívességéből rendelkezésemre álló tárhelyemet továbbra is használtam építkezésre. Az újonnan létesített rendszerek esetében már valamelyest odafigyeltem arra, hogy oldalaim eleget tegyenek bizonyos keresőszempontoknak. Ez kisebb mértékben sikerült, mint szerettem volna. Jószerével csak 2010-11 óta ügyelek ezekre a szempontokra kellő alapossággal. Mivel azonban keresőoptimalizálást már külső megbízásra is végzek, és mivel ennek a linképítés is a része, a régi webhelyek egy kis részet rendbeszedtem és seós munkámhoz is használom. Egyeseket itt katalógusba szedtem, saját tájékozódásomat megkönnyítendő.

UngParty - Balla D. Károly virtuáléja
- oldalkatalógus és főbejáratok -

UNGBEREG

seo

manz

0611

éva

UNGPARTY

MANZÁRD

 

UP

 

NETPÁNSÍP

ungparty

< < címtár > >

ált

alt - palack

volt egyszer egy kárpáti news, ungparty

up

Honlapoptimalizálás: Télikert építés - SMS marketing

Laptop merevlemez

Számítástechnika / Merevlemez / Notebook - laptop SSD merevlemez. Asztali és hordozható személyi számítógépekben (PC) a leggyakrabban a meghibásodott, töredezett, lassú vagy kopott, akadozó merevlemez okozhatja a rendellenességet. Érdemes SSD-re cserélni. Számítástechnika | konzol | szórakoztató elektronika | laptop hardver | tablet érintőkijelző | Laptopok merevlemez-cseréje - mire jó a használt merevlemez? - Minden winchestert alaposan tesztelünk, szektoronként vizsgáljuk elejétől a végéig. Ellenőrizzük a partíciót és formatáljuk a hardvert.

Honlapoptimalizálás

Tartalommarketing

Laptop SSD szerviz

Télikertek

Ha beüvegezi teraszát, kerti növényeinek téli elhelyezése a teraszon megoldik. Télikertépítés, terasz beépítés, gyártási stratégia

SMS-marketing

 

Google-SEO

Weblap Online tanácsadás

Balla D. Károly internetes jelenléte: BDK Online

UngBereg, UngParty, net-Pánsíp. Honlapoptimalizálás: Télikert gyártás, terasz építés, merevlemez beépítés laptopba - hdd memória, tömeges SMS-kampány, mobil marketing, irodalom, kárpátalja, könyv, laptop szerviz, web, blog, ungparty, honlapoptimalizálás, bdk, piréz, online, sms, ssd, google, tartalom marketing, télikert, UngParty OnLine marketing.

© Balla D. Károly 2001-2011-201z. Az oldalaimon közölt tartalmak szerzői jogvédelem alá esnek.