Honlap optimalizálás és SEO marketing

Tartalommarketing eszközök a kreatív honlap-optimalizálásban

A keresőoptimalizálásban szakértőnek lenni nem könnyű. A SEO-szakember hosszú munkájasorán tapasztalja ki a szakma mesterfogásait. Nézzünk néhányat.

A honlaptartalom optimalizálása, relevancia

honlaptartalom optimalizálás - tartalommarketing
Releváns tartalom – kulcsszavas relevancia

Egy weboldal organikus forgalmának javításához két főbb eszköz áll rendelkezésünkre. Az első a honlap keresőszempontok szerinti optimalizálása kulcsszavas relevancia megteremtésével, a másik a (lehetőleg prémium minőségű) linképítés. Az első helyen említett módszer természetesen sokkal bonyolultabb, mint azt egy párszavas említésben körül lehet írni, hiszen a folyamat komplex, technikai és tartalmi optimalizáció is értendő alatta. Ahhoz, hogy a honlap keresőbarát legyen, könnyen feltérképezhetővé, gyorsan lehívhatóvá és a keresőalgoritmusok részéről értelmezhetővé kell tenni. Mindezen felül el kell érni, hogy a weblap által feldolgozott téma kulcsszavait illetően a webtartalom releváns legyen, aminek alapján a Google az adott egységet magasra értékelheti és az organikus kulcsszavas találatok oldalán top helyezést biztosíthat számára.

A Google Első Hely című marketingblog (keress re a címre!) terjedelmes szakmai bejegyzésben foglalkozik a honlap-optimalizálás általánosan és speciálisan értelmezett eljárásaival. Hangsúlyozza, hogy a minőségi tartalmak előállítása és publikálása, illetve a Google működését értő honlap optimalizáló SEO-szakember által végzett professzionális tartalomfejlesztés kedvező esetben akár önmagában is elegendő lehet a nem túlságosan kurrens kulcsszavakkal TOP pozíciók megszerzésére, prémium linképtésre leginkább csak akkor van szükség, ha a magas a jól optimalizált, versenyképes konkurens weboldalak száma, ha ugyanis több honlap azonos mértékben felel meg a tartalmi elvárásoknak, akkor az a honlap fog a Google találatai között első oldalára kerülni, mely mögött erősebb és relevánsabb visszacsatolási háttér áll, azaz több és jobb backlink fejt ki támogató hatást egy szakszerűen felépített linkfelhő formájában.

Ugyancsak szóba került az adott szakma oldalon a felépítendő linkprofil és a megbízói honlap közti tartalmi összefüggések fontossága, illetve az, hogy a hálózat hivatkozásai számára megfelelően kapcsolódó kontextust kell kialakítani, mégpedig a szemantikus háló gócpontjaiban szereplő fogalmakra tekintettel. A prémium minőségű linképítés és a szemantikus SEO témájában a legjobb írásokat itt találjuk:

A tartalommarketing mint a keresőmarketing speciális ágazata szerepel ezen az oldalon:

A tartalommarketing olyan komplex marketingstratégia, mely egyedi, releváns minőségi tartalom létrehozásával és közzétételével adott közönség megszólítását célozza a piaci értékesítés növelésének szándékával. Eszköz: tematikus weblapok és termékoldalak készítése optimalizált szövegtartalom elhelyezésével. Online marketing szolgáltatás, termék bemutatás, pr cikk közreadás

Forrás: PR és keresőmarketing – Honlaptartalom optimalizálása, és online linkmarketing szolgáltatás – http://tartalommarketing.net/

Kreatív honlap-optimalizálás: Keresőszempontok szerinti szövegtartalom kialakítása + kulcsszavas reprezentáció biztosítása. Tartalom-marketing és keresőmarketing tippek. Organikus Google helyezések javítása – első oldal, első hely,

  • honlap első oldalra kerülés Seo-szakértő segítségével.
  • Kreatív honlapoptimalizálás, honlaptartalom optimalizálás,
  • keresőbarát weboldal, google első hely az organikus találatok között,
  • keresőmarketing alapú tartalomoptimalizálás, releváns kulcsszavak, seo oldal

Olvass tovább

Helyezés javítás a Google keresőben

SEO: Google optimalizálás, helyezésjavítás

google seo
Helyezésjavítás – Google Seo

Első oldali organikus találatok a keresőben. Bár erre a SEO-blogra – eredetileg ez a poszt egy másik domain alatt volt, de a .com végű szolgáltatás megszűnt – csak el-elvétve mutat néhány kósza link, mégis javuló tendenciát mutat arra az egybe írt keresőszóra, hogy googleoptimalizálás – így egybeírva persze kevesen keresik. Ez most részemről egy új keresőmarketinges webkísérlet arra nézve, hogy agyonlinkelés nélkül is lehetséges-e a kedvező találati helyre kerülés pusztán a jó tartalom okán. Ebben a projektben csupa 0 PageRank értékű webhely vesz rész, ezekről egymásra pár hiperlinkecske mutat, így a kérdés és a tét az, hogy gyengén hivatkozott, de értékelhető, releváns tartalmú webhelyek feljöhetnek a keresőtalálatok rangsorában kedvező helyre a SERP táblákon. Ez az előresoroló gyéni módszeremet egy ideje a szemantikus keresőoptimalizálás terminus technikus-szal illetem. Ennek fényében a szándékot is tartalmazó kérdést másként fogalmazva: szerény külső támogatással is

lehetséges-e az első helyre kerülés a Google-találatok között,

ha tartalmi kontextus és fogalmi háló alapján építünk rendszert? Eennek érdekében persze nem csupán ez a mellékes honlap-optimalizációs tervezet megvalósulása zajlik, van emellett két favoritoldalam is, plusz néhány blogposztom vagy állandó oldalam, ezek azonban nem annyira kísérletezés, hanem kitűzött célok szerint kapnak támogatást annak érdekében a

Google helyezés javítása optimalizálással

mielőbb és maradéktalanul megtörténjen. Emellett örömmel beszámolhatok itt magamnak még arról is, hogy az eddig teljesen mellőzött keresőmarketing kulcsszóra is elkezdtem néhány weboldalt mind tartalmilag, mind online visszacsatolások révén optimalizálni, és már vannak is bizonyos kimutatható részleges eredményeim a TOP10 pozíciók meghódításában. A tényleges organikus forgalom még alacsony és a helyezések is még viszonylag szerények, de a javulás iránya előremutató – legalábbis pár ingyenes ranking audit szerint.

A hobbi meta-SEO mellett van továbbá egy hivatalos projektem is, ebben a pánikbetegség kezelése és az agorafóbia tünetei, valamint a kognitív viselkedésterépia kifejezései és szakszavai kapnak internetes nyilvánosságot a google keresőtalálatai között. Jóval később elkezdtem egy infrapanel webáruház előresorolását válogatott linkmarketing eljárásokkal és sok válogatott PR-cikk megjelentetésével. Míg korábbi backlink építő metódusomat Arvisura névre kereszteltem, addig ma már szívesebben használom a szemantikus keresőoptimalizálás megkülönböztető megnevezést.

Olvass tovább

Hogyan legyek első a Googleban?

Első helyre kerülni a Google keresőben

Honlap-SEO és keresőmarketing – top helyezések

Hogyan kell, hogyan lehet?Ezt a kérdést gyakran felteszik minden linképítő SEO-szakembernek, aki foglalkozik Google optimizálással. Nem könnyű receptet adni, tanácsot se. Nem teljesen egyértelmű senki számára, pontosan melyek is az optimalizációs kritériumok, illetve mi is lenne a tutti alkalmazási koncepció. Persze mindenki nagy szakinak tartja magát és némi izzadsággal felhozza oldalát az első 10-be – de ez azért gyakran inkább csak véletlenül sikerül.

A keresőprogramot üzemeltető cég ugyan gyakran kiad valami nyilatkozatot meg vannak különböző tájékoztatók, de aki már foglalkozott ezzel a problémával, tudja, hogy a SEO szempontok lényegében mégiscsak titkosak, azaz nem lehet igazán biztosra menni abban, Goggle barátunk a 200 feltételezett szempont szerint melyeket veszi leginkább figyelembe, amikor osztályoz, rangsorol, feltesz a találati listára. Elhamarkodottan nyilatkozni tehát kockázatos. 

Olvass tovább