Szövegírás és optimalizáció. PR-cikk

Marketingszöveg és PR-cikk írás
Keresőmarketing célú szövegek, PR-cikkek írásánál szempont a relevancia

Hogyan írj marketingszöveget, PR-cikket?

A hatékony marketingszövegírás folyamatos tanulás és fejlesztés eredménye. Minél többet írsz, annál jobb leszel benne. Ne félj kísérletezni és új ötleteket kipróbálni. A legfontosabb, hogy mindig a célközönségedre összpontosíts, és olyan szöveget írj, amely az adott témában releváns, informatív, meggyőző és cselekvésre ösztönző.

Ismerd a célközönségedet, írd meg az üzenetedet

Kik képezik célközönségedet? Mik az igényeik és vágyaik? Hogyan kommunikálnak? Milyen nyelvet és stílust használnak? Mi motiválja őket a cselekvésre?

Mit akarsz elérni a marketingszövegeddel? Eladni akarsz egy terméket? Generálni akarsz látogatottságot a weboldaladon? Növelni akarsz a márkaismertséget? Győződj meg róla, hogy az üzeneted egyértelmű, tömör és meggyőző.

Írj tömören és lényegre törően, hívj cselekvésre

Az embereknek rövid a figyelmi idejük, ezért fontos, hogy PR-cikked marketingszövege tömör és lényegre törő legyen. Mondd el, amit mondani akarsz, a lehető legkevesebb szóval. Használj alcímeket, felsorolásokat és rövid mondatokat, hogy az olvasás könnyebb legyen.

Mit szeretnél, mit tegyen az olvasó, miután elolvasta a szövegedet? Mondd el neki világosan és tömören.
Használj cselekvésre ösztönző kifejezéseket, mint például a „Kattints most!”, „Vásárolj még ma!” vagy „Iratkozz fel a hírlevélre!”.

Eközben törekedj hitelességre. Légy őszinte a termékeiddel vagy szolgáltatásaiddal kapcsolatban, és ne ígérj olyat, amit nem tudsz betartani. Használj valós ügyfélsztorikat és bizonyítékokat állításaid alátámasztására.

Releváns tartalmú PR-cikk szövegírás és publikálás

Olvass tovább

A kulcsszavas tartalomoptimalizálás

Keresőmarketing és tartalomoptimalizálás
Google-pozíciókat erősít a honlaptartalom optimalizálása

SEO szakértő keresőmarketing tanácsai

A kulcsszó-alapú tartalomoptimalizálás a keresőmotorok (pl. Google, Bing) számára történő megfelelővé tételnek a  gyakorlata. Történik ez abból a célból, hogy az adott weboldal a keresési eredményekben a releváns kulcsszavakkal indított keresések során minél előrébb jelenjen meg.

Egyszerűen fogalmazva, ez az optimalizációs munka arról szól, hogy a weboldalad tartalmát úgy alakítod ki, hogy az illeszkedjen a felhasználók keresési szándékaihoz, preferenciáihoz. Ez magában foglalja a releváns kulcsszavak beépítését a tartalmadba, a weboldalad metaadatainak optimalizálását és a honlapod számára más, magas rangú weboldalakról származó bejövő linkek megszerzését.

A tartalom és a releváns kulcsszavak

releváns tartalom pr
Releváns tartalmú PR-cikk, linképítés

Igen, a Google-optimalizálás területén közhelynek számít, hogy a releváns tartalom megléte vagy hiánya dönti el, milyen helyezést nyerhet a weboldal. A helyezés azonban nem abszolút vonatkozásban értendő, hanem kulcsszavas értelemben. Azaz: egy-egy weblap sikerét az határozza meg, hogy a konkrétan megnevezett kulcsszavakkal hogyan szerepel a találati listán.

Azonban a kulcskifejezések kiválasztása csakis a tartalomnak megfelelően történhet. Amikor tehát releváns tartalomról beszélünk, a keresőmarketingben ez azt jelenti, hogy az érintett téma kulcsszavaira nézve releváns-e maga a webtartalom. Ennél már csak az a fogasabb kérdés, hogy valamely tartalom/szöveg mely kulcsszavakkal összefüggésben mutat megfelelő relevanciát. Vagyis:

Olvass tovább

Honlap optimalizálás és SEO marketing

Tartalommarketing eszközök a kreatív honlap-optimalizálásban

A keresőoptimalizálásban szakértőnek lenni nem könnyű. A SEO-szakember hosszú munkájasorán tapasztalja ki a szakma mesterfogásait. Nézzünk néhányat.

A honlaptartalom optimalizálása, relevancia

honlaptartalom optimalizálás - tartalommarketing
Releváns tartalom – kulcsszavas relevancia

Egy weboldal organikus forgalmának javításához két főbb eszköz áll rendelkezésünkre. Az első a honlap keresőszempontok szerinti optimalizálása kulcsszavas relevancia megteremtésével, a másik a (lehetőleg prémium minőségű) linképítés. Az első helyen említett módszer természetesen sokkal bonyolultabb, mint azt egy párszavas említésben körül lehet írni, hiszen a folyamat komplex, technikai és tartalmi optimalizáció is értendő alatta. Ahhoz, hogy a honlap keresőbarát legyen, könnyen feltérképezhetővé, gyorsan lehívhatóvá és a keresőalgoritmusok részéről értelmezhetővé kell tenni. Mindezen felül el kell érni, hogy a weblap által feldolgozott téma kulcsszavait illetően a webtartalom releváns legyen, aminek alapján a Google az adott egységet magasra értékelheti és az organikus kulcsszavas találatok oldalán top helyezést biztosíthat számára.

A Google Első Hely című marketingblog (keress re a címre!) terjedelmes szakmai bejegyzésben foglalkozik a honlap-optimalizálás általánosan és speciálisan értelmezett eljárásaival. Hangsúlyozza, hogy a minőségi tartalmak előállítása és publikálása, illetve a Google működését értő honlap optimalizáló SEO-szakember által végzett professzionális tartalomfejlesztés kedvező esetben akár önmagában is elegendő lehet a nem túlságosan kurrens kulcsszavakkal TOP pozíciók megszerzésére, prémium linképtésre leginkább csak akkor van szükség, ha a magas a jól optimalizált, versenyképes konkurens weboldalak száma, ha ugyanis több honlap azonos mértékben felel meg a tartalmi elvárásoknak, akkor az a honlap fog a Google találatai között első oldalára kerülni, mely mögött erősebb és relevánsabb visszacsatolási háttér áll, azaz több és jobb backlink fejt ki támogató hatást egy szakszerűen felépített linkfelhő formájában.

Ugyancsak szóba került az adott szakma oldalon a felépítendő linkprofil és a megbízói honlap közti tartalmi összefüggések fontossága, illetve az, hogy a hálózat hivatkozásai számára megfelelően kapcsolódó kontextust kell kialakítani, mégpedig a szemantikus háló gócpontjaiban szereplő fogalmakra tekintettel. A prémium minőségű linképítés és a szemantikus SEO témájában a legjobb írásokat itt találjuk:

A tartalommarketing mint a keresőmarketing speciális ágazata szerepel ezen az oldalon:

A tartalommarketing olyan komplex marketingstratégia, mely egyedi, releváns minőségi tartalom létrehozásával és közzétételével adott közönség megszólítását célozza a piaci értékesítés növelésének szándékával. Eszköz: tematikus weblapok és termékoldalak készítése optimalizált szövegtartalom elhelyezésével. Online marketing szolgáltatás, termék bemutatás, pr cikk közreadás

Forrás: PR és keresőmarketing – Honlaptartalom optimalizálása, és online linkmarketing szolgáltatás – http://tartalommarketing.net/

Kreatív honlap-optimalizálás: Keresőszempontok szerinti szövegtartalom kialakítása + kulcsszavas reprezentáció biztosítása. Tartalom-marketing és keresőmarketing tippek. Organikus Google helyezések javítása – első oldal, első hely,

  • honlap első oldalra kerülés Seo-szakértő segítségével.
  • Kreatív honlapoptimalizálás, honlaptartalom optimalizálás,
  • keresőbarát weboldal, google első hely az organikus találatok között,
  • keresőmarketing alapú tartalomoptimalizálás, releváns kulcsszavak, seo oldal

Olvass tovább

Pánikbetegség blog optimalizálása

A pánikbetegség leküzdhető

– ez volt a 2014-ben honlap optimalizálás alá vett blog címe, és két hónap alatt top pozíciót szerzett a pánikroham és pánikbetegség leküzdése kulcsszóval. Később a website az online terápia, a videós távoktatás és a kognitív viselkedésterápia felé vett orientációt.

pánikroham leküzdése
Pszichoterápiával gyógyíthatók a szorongásos és fóbiás betegségek
Honlaptartalom googleoptimalizálása – Pánikbetegség és agorafóbia tartalmú blog optimizálása

Honlap optimalizálás pánik nélkül

Nem estem pánikba, amikor ennek a blognak az optimalizálását elvállaltam. Viszont amikor >> tovbb >> Pánikbetegség leküzdése blog keresőotimalizálása

Olvass tovább