Google kereső optimalizálás

Google keresőoptimalizálás – Honlap-Seo – Google-kereső optimalizálása

google-elso-10-első-hely
Honlap-SEO, Googleoptimalizálás

A keresőoptimalizálás Magyarországon lényegében a Google keresőhöz való optimalizálást jelenti, lévén ebben a rendszerben indítják az internetes keresések 96 %-át, így gyakorlatilag érdektelen, hogy például a Bing vagy a Yahoo hanyadik találati helyen hozza a az adott weblapot, hanem csak az az érdekes, hogyan sikerül  pozicionálni a holnapot a Google keresőben, éppen ezért a folyamatot indokol egyszerűen úgy nevezni, hogy googleoptimalizálás vagy megadva a brendnek a tiszteletet és eljátszva az egybeírás-különírás szemantikájával, így:

Google kereső optimalizálás

– ahol is a középső elem akár az előtte, akár az utána következő elemmel összeolvasható, ahogy ezt a cikk fölött álló <h4> szintű headline is jelzi, s ahogy poszt description meta-tag is szerepelteti.

Tanácsok honlapoptimalizáláshoz

Itt most beszámolok arról, hogy sokéves tapasztalatom szerint a honlapokon megjelenő webtartalmak szerkesztésénél és a lapok szerkezetének a kialakításánál általában érdemes a legáltalánosabban elfogadott 20-25 keresőszempontot maximálisan figyelembe venni annak érdekében, hogy a választott kulcsszavaknak leginkább megfelelő keresőbarát weboldal álljon rendelkezésünkre a munka végeztével.

…és linképítéshez

Ám az off-site munka, azaz a külső webtámogatás, azaz a backlink network kiépítése során a saját optimalizációs stratégiára alapozott kreatív egyéni eljárások sokkal hatékonyabbak lehetnek, mint a linképítésben szokásos, főleg a lehúzós keresőmarketing ügynökségek részéről gyakorolt rutin-megoldások. Ezeket a tapasztalatokat osztom meg az általam vezetett szakértői blogok olvasóival az egyes bejegyzésekben. Például:

A Googleoptimalizálás egyéni módszere

Kipróbált és jól bevált módszerem a következő:

A már keresőbaráttá tett weboldalt saját, meglehetősen kiterjedt weboldal-rendszeremre és a tartalommarketing eljárásaira támaszkodva részesítem komplex linktámogatásban olyan módon, hogy statikus oldalakból és blogokból álló külön támogatói rendszert hozok létre erre a célra. Az így felépített hivatkozási hálózat stabil és hatékony támogatást nyújt a céloldal számára, amely ennek köszönhetően folyamatosan előrehaladva javíthatja pozícióit a Google organikus találati listáján.

Aki a további részletekre is kíváncsi: >>tovább: Google keresőoptimalizálás – Keresőbarát weboldal – Kulcsszavak

Prémium linképítés. Csomag árak

A visszacsatolási hálózat felépítésében a minőségi elvek dominálnak, de természetesen a mennyiségi adatokra is érdemes odafigyelni. Általában hat hónapos full linktuning munkát ajánlok, ennek során 40 domain alól cirka 2000 backlinket építek a megbízó oldalára. Releváns linkek többsége magas keresőmarketing értékű honlapokról érkezik, ennek legfőbb mérőszáma jelenleg a MOZ domain authority és page authority – ezek a mutatók szinte kötelezően 20 pont fölötti értékeket mutatnak. Az ilyen, a Google keresésre irányuló prémium linképítő csomag ára természetesen nem alacsony, de hosszú távon jobban megéri, mint az adwords kampány, amely csak addig fejti ki hatását, amíg az ügyfél fizeti a hirdetéseket. Ezzel szemben link building hosszú távú befektetés, a google helyezés javítás eredményeként a weboldal akár félévek vagy esztendők múltán is tartja a linképítés idején megszerzett TOP10 pozícióit.

Szólj hozzá!