Keresőmarketing és keresőoptimalizálás

 tartalom és keresőmarketing
A forgalomnövelés online marketing eszközökkel lehet eredményes

Tartalommarketing – Keresőmarketing

A tartalommarketing olyan marketingstratégia, amely minőségi tartalom létrehozására és megosztására összpontosít, vonzóvá téve a célközönség számára a vállalkozás (esetenként online áruház) weboldalát. A cél a tartalom értékének révén történő bizalomépítés, a márka ismertségének növelése, és végső soron a konverziók ösztönzése. Számos formát ölthet, többek között:

  • Blogbejegyzések és PR-cikkek megjelentetése
  • Infografikák, videók, hangzóanyagok közzététele
  • A témát érintő e-könyvek, hangoskönyvek publikálása
  • Online események (webináriumok) szervezése
  • Közösségi média bejegyzések és hirdetések

A keresőmarketing az online marketing egy olyan ága, amelynek célja a weboldal látogatottságának növelése a keresőmotorokon keresztül. Két fő stratégiát foglal magában:

  • Keresőoptimalizálás (SEO): ez a weboldal optimalizálását jelenti a keresőmotorok számára, hogy javítsuk a keresési eredményekben (SERP) elfoglalt pozíciót. Ez magában foglalja a kulcsszókutatást, a weboldal tartalmának és technikai felépítésének optimalizálását, valamint a backlinkek építését.
  • Fizetett keresés: hirdetések vásárlását jelenti, hogy  honlapunk a releváns kulcsszavakra történő kereséseknél élpozícióban jelenjenek meg. A legnépszerűbb fizetett keresőplatform a Google Ads.

Lényegében a tartalommarketing és a keresőmarketing egymást kiegészítő stratégiák, amelyeket együttesen kell alkalmazni a hatékony online szereplés érdekében. Ez a Google-helyezések javításának legeffektívebb kooperációja.

Bővebben: Mi a tarrtaalommarketing jelentése?

Optimalizálás és keresés, honlap-SEO

Weboldalak alkalmassá tétele vezető keresési pozíciók megszerzésére

kereső-marketing, seo optimalizálás
Honlap keresőoptimalizálás

A keresőmarketing és a keresőoptimalizálás rokon fogalmak. Pontosabban a kettő között hierarchikus viszony áll fenn. Míg a keresőmarketing (SEM) mint gyűjtőfogalom a keresőtalálatok megjelenítésének fizetetlen és fizetett módszereit is magában foglalja és a hirdetett keresőtalálatokra is vonatkozik, addig a klasszikus keresőoptimalizálás (SEO) csak az organikus találatok közötti jó pozíciók megszerzését célozza.

A SEO a SEM része, de a határokat nehéz megvonni, mert például a PR-cikkek közlése tipikusan marketinges eljárás, ugyanakkor a cikkekben elhelyezett hivatkozások (linkek) befolyásolják a hivatkozott weboldal organikus kulcsszavas helyezéseit is, így részei a SEO-nak.

Bővebben erről a szakmai jellegű tartalommarketing.net website blogbejegyzéseiben is olvashatunk. Nem mellesleg a blog legnépszerűbb bejegyzése ez: Médiaoptimizmus és médiapesszimizmus – médiatudatosság.

SEO: a weboldal-keresőoptimalizálás

módszereit illetően például arról tájékozódhatunk, hogy ez a tevékenység, miközben a normál (nem fizetett, organikus) találatok közti TOP helyezések megszerzésére irányul, két munkaterületet foglal magába.

Az első a honlaptartalom fejlesztésére vonatkozik. A weboldalon megjelenített tartalom relevánssá és keresőbaráttá tétele (azaz seózása, optimalizálása) segítheti elő az élmezőnybeli kulcsszavas helyezések megszerzését.

A második a külső webtámogató, hivatkozó webhelyekből álló rendszer felépítését, létrehozását (és fenntartását) célozza, ennek linkprofil építés vagy egyszerűen linképítés a neve. A szakmailag felkészült, nagy tapasztalattal rendelkező és Google keresőszempontjait pontosan ismerő specialista e két tevékenységi területet szerves egészként kezeli és kreatív módszerekkel végzi úgy, hogy közben eleget tesz mind a világkereső által felállított normáknak, mind a fehér kalapos keresőmarketing előírásainak.

keresőmarketing - google keresőoptimalizálás
A keresőmarketing eljárásai közé tartozik a csak az organikus találatok javítását célzó keresőoptimalizálás

SEM: a keresőmarketing

Az említett honlapon a következő rövid meghatározás olvasható:

Mi a keresőmarketing jelentése? > A keresőmarketing online marketing ágazat, mely a tartalomkeresők kulcsszavas találati rangsorában juttat valamely támogatott weboldalt kedvezőbb helyezéshez, ezzel érve el forgalomnövekedést.

Ennél rövidebb és pontosabb definíciót mi az egész magyar interneten nem találtunk, az online források többsége inkább csak a SEM-en belüli eljárásokat jellemzi külön-külön.

A keresőmarketing és a weblap keresőoptimalizálás kérdései. Az organikus találatok a Google keresőben üzleti jelentőséggel bírnak. Releváns honlaptartalom – találatoptimalizálás. Linkmarketing oldalak

Olvasd ezt is:

“Keresőmarketing és keresőoptimalizálás” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!