Ki a legjobb linképítő SEO-szakértő?

Mi a Google-SEO-szakember feladata?

linképítő google seo szakemberAz, hogy a weboldalakat optimalizálja a keresőmotorok számára, ezáltal javítva a weboldal organikus forgalmát és rangsorolását a Google találati listákban (SERP).

Főbb feladatai közé tartoznak:

 • SEO stratégia kidolgozása: ez magában foglalja a célközönség meghatározását, a kulcsszókutatást, a versenytárselemzést és a célok kitűzését.
 • On-page optimalizálás: az adott weboldal tartalmának és technikai aspektusainak optimalizálása, megfeleltetése a keresőalgoritmusok elvárásai számára. Beleértve a címeket, meta leírásokat, fejléceket, tartalmi tagolást, képeket és azok attribútumait, belső linkeket.
 • Off-page optimalizálás: ez a weboldalra mutató külső linkek építését jelenti más releváns weboldalakról.
 • Technikai SEO: a honlap azon technikai hibáinak azonosítása és javítása, amelyek akadályozhatják a keresőmotorok számára a weboldal indexálását és kedvező rangsorolását.
 • Teljesítményelemzés: ez a weblap forgalmának és rangsorolásának nyomon követését jelenti az idő múlásával, és a szükséges változtatások elvégzését a keresőmarketi-stratégia jobb érvényesítése érdekében.

Tudható: a SEO-szakemberek célja, hogy a weboldalakat a lehető legmagasabb pozícióba juttassák a releváns keresések találati listáiban, ezáltal növelve a látogatottságot, a konverziós arányt és ezzel a bevételt.

Ki a legjobb linképítő szakember?

– erre a keresőkérdésre éveken át a https://seo.balladium.hu/ honlap volt az első találat – számolt be róla az oldal készítője cikke keletkezésekor. A nevezett weboldal azóta elvesztette prioritását, de benne van a TOP10-ben. A Google első hely azonban e percben egy új portálon ezé a poszté:

Olvass tovább

Keresőmarketing és keresőoptimalizálás

 tartalom és keresőmarketing
A forgalomnövelés online marketing eszközökkel lehet eredményes

Tartalommarketing – Keresőmarketing

A tartalommarketing olyan marketingstratégia, amely minőségi tartalom létrehozására és megosztására összpontosít, vonzóvá téve a célközönség számára a vállalkozás (esetenként online áruház) weboldalát. A cél a tartalom értékének révén történő bizalomépítés, a márka ismertségének növelése, és végső soron a konverziók ösztönzése. Számos formát ölthet, többek között:

 • Blogbejegyzések és PR-cikkek megjelentetése
 • Infografikák, videók, hangzóanyagok közzététele
 • A témát érintő e-könyvek, hangoskönyvek publikálása
 • Online események (webináriumok) szervezése
 • Közösségi média bejegyzések és hirdetések

A keresőmarketing az online marketing egy olyan ága, amelynek célja a weboldal látogatottságának növelése a keresőmotorokon keresztül. Két fő stratégiát foglal magában:

 • Keresőoptimalizálás (SEO): ez a weboldal optimalizálását jelenti a keresőmotorok számára, hogy javítsuk a keresési eredményekben (SERP) elfoglalt pozíciót. Ez magában foglalja a kulcsszókutatást, a weboldal tartalmának és technikai felépítésének optimalizálását, valamint a backlinkek építését.
 • Fizetett keresés: hirdetések vásárlását jelenti, hogy  honlapunk a releváns kulcsszavakra történő kereséseknél élpozícióban jelenjenek meg. A legnépszerűbb fizetett keresőplatform a Google Ads.

Lényegében a tartalommarketing és a keresőmarketing egymást kiegészítő stratégiák, amelyeket együttesen kell alkalmazni a hatékony online szereplés érdekében. Ez a Google-helyezések javításának legeffektívebb kooperációja.

Olvass tovább

Honlap SEO: Laptop akku töltés

Laptop akku töltés szabályai Régebbi műszaki útmutatásokban gyakran olvashatjuk, hogy az új laptop akkumulátor töltése speciális séma szerint történik. Ez afféle „betanítás, kiképzés”, a munkára való felkészítés. Szakvélemények szerint szükséges az akku  gyors lemerülésének elkerüléséhez. Eszerint közvetlenül a vásárlás után az aksit teljesen fel kell tölteni, majd totál lemeríteni és fullra tölteni. Ez ezt újra … Olvass tovább

A Világháló meghódítása

A UngParty archívumából virtuális értelmiségi létforma Balla D. Károly A Világháló meghódítása Alig hihető, de elég sokáig ellenálltam mind a számítógépnek, mind az Internetnek. 39 évesen ültem először komputer elé, azzal az aggodalommal, hogy a nagy Technika elvonja majd a figyelmemet, nem engedi, hogy szabadon alkossak. Napok alatt megértettem, hogy ez az ódzkodásom teljesen alaptalan. … Olvass tovább

Orwell 1984. A regény letöltése + Hangoskönyv

Orwell: Ezerkilencszáznyolcvannégy

Egy könyv internetes elérhetősége és az aktuális politika

orwell 1984 - európa kiadó 1989
Ezerkilencszáznyolcvannégy

Előzmény: Orwell regényének szövege váratlanul eltűnt a Magyar Elektronikus Könyvtár állományából. Az előzmény előzménye: egy politológus párhuzamot fedezett fel a magyar kormány gyalázatos gyűlöletkampánya és a regényben leírt módszer között,  egy párt pedig közösségi oldalán ajánlotta a szerintük aktuálissá vált könyv olvasását, megadva az online szöveg elérhetőségét. Az e-könyv eltüntetésére a sajtó felfigyelt, az illetékesek szerzői jogokra hivatkoztak. További részletek lentebb, de előbb:

Találkozásom az 1984-gyel

Olvass tovább

Élted volt regénye

Balla D. Károly első regénye Pontosabban: elsőként megjelent. Az Élted volt regénye c. posztmodern alkotás komplex szövegén Balla D. Károly 1996 őszén (közvetlenül a Szembesülés első lezárása és kiadóba küldése után) kezdett odaadással dolgozni, erről 1996. decemberi naplójában tesz röpke említést. 1997 márciusban be is fejezte, így a regény cirka négy hónap alatt készült el. … Olvass tovább

Webutópia. Interjú Balla D. Károllyal

Webutópia Rövidinterjú Balla D. Károllyal Kérdezett Gergely Tamás (KÁFÉ) Szonettek 2004-ben… csak nem rendet akarsz vinni a káoszba, amit világnak nevezünk…? A káosz és rend aránya változatlan a világban. Amikor én itt majd összehozok pár tucat rendezett verssort, éppen akkor robban részeire egy meteor, akkor bomlik fel a testemben néhány ezer DNS, akkor válik dadogássá … Olvass tovább

Az Újévvel együtt én is beköszöntem!

Felújított honlapok Az Újévvel együtt én is beköszöntem! Mégpedig teljesen felújított honlapommal. Nem is tudom, hanyadik arculata ez már az UngPartynak. Annyi bizonyos, éppen három év telt el azóta, hogy a NetPánsíppal és néhány más, azóta meg is szűnt alrendszerrel megindult az akkori UngParty NetCafé. Esetlen volt és esetleges – mégis megnyitotta előttem azt a … Olvass tovább

Virtuális téridő-energetikai geometria

Valódi és virtuális téridom: A WEB-KÚP avagy egy virtuális téridő-energetikai geometria vázlata Ha a világháló térgeometriájáról beszélünk, el kell szakadnunk azoktól a vízióktól, melyeket az eddig ismert geometriák tápláltak képzeletünkbe – ide értve a nem-euklideszi geometriákat is –, és pusztán az idomok definícióira kell szorítkoznunk. Ezt minden további nélkül megtehetjük, hiszen semmi akadálya sincs annak, … Olvass tovább