Szövegírás és optimalizáció. PR-cikk

Marketingszöveg és PR-cikk írás
Keresőmarketing célú szövegek, PR-cikkek írásánál szempont a relevancia

Hogyan írj marketingszöveget, PR-cikket?

A hatékony marketingszövegírás folyamatos tanulás és fejlesztés eredménye. Minél többet írsz, annál jobb leszel benne. Ne félj kísérletezni és új ötleteket kipróbálni. A legfontosabb, hogy mindig a célközönségedre összpontosíts, és olyan szöveget írj, amely az adott témában releváns, informatív, meggyőző és cselekvésre ösztönző.

Ismerd a célközönségedet, írd meg az üzenetedet

Kik képezik célközönségedet? Mik az igényeik és vágyaik? Hogyan kommunikálnak? Milyen nyelvet és stílust használnak? Mi motiválja őket a cselekvésre?

Mit akarsz elérni a marketingszövegeddel? Eladni akarsz egy terméket? Generálni akarsz látogatottságot a weboldaladon? Növelni akarsz a márkaismertséget? Győződj meg róla, hogy az üzeneted egyértelmű, tömör és meggyőző.

Írj tömören és lényegre törően, hívj cselekvésre

Az embereknek rövid a figyelmi idejük, ezért fontos, hogy PR-cikked marketingszövege tömör és lényegre törő legyen. Mondd el, amit mondani akarsz, a lehető legkevesebb szóval. Használj alcímeket, felsorolásokat és rövid mondatokat, hogy az olvasás könnyebb legyen.

Mit szeretnél, mit tegyen az olvasó, miután elolvasta a szövegedet? Mondd el neki világosan és tömören.
Használj cselekvésre ösztönző kifejezéseket, mint például a „Kattints most!”, „Vásárolj még ma!” vagy „Iratkozz fel a hírlevélre!”.

Eközben törekedj hitelességre. Légy őszinte a termékeiddel vagy szolgáltatásaiddal kapcsolatban, és ne ígérj olyat, amit nem tudsz betartani. Használj valós ügyfélsztorikat és bizonyítékokat állításaid alátámasztására.

Releváns tartalmú PR-cikk szövegírás és publikálás

Keresőbarát szöveg írása. Honlaptartalom optimalizálása

marketing szöveg írás
PR-cikk szövegírás és megjelentetés

Keresőbarátnak az a honlapszöveg tekinthető, amelyen legalább 5-6 kiemelt fontosságú és még kétszer ennyi másodlagos jelentőségű Google-keresőszempont érvényesül. Hogy ezek pontosan melyek legyenek, arról egyfelől megoszlik a SEO-szakma véleménye, másfelől az egyes weboldalak adottságaitól is függ.

Annyi azonban bizonyos, hogy az elsődleges fontosságúak közé ezek oda tartoznak: domain-név; title (lap neve, címe), description (leírás); optimalizált szöveges tartalom. Éppen ezért érdemes a webszövegen sokat dolgozni és tökéletesre fényezni az előre meghatározott kulcsszavak tekintetében. Ha kisebb mértékben is, de ugyanez vonatkozik a PR-szövegekre cikkírásnál.

Marketing szövegek és PR-cikkek

Ha egy honlaptulajdonosnak szüksége van professzionális szövegíróra, olyat keressen, aki képes elérni, hogy

 • a googleoptimalizált honlapszöveg legyen megfelelően hosszú
 • legyenek benne kulcsszavas címek (h1 szintű és alacsonyabb headline sorok)
 • felsorolások (pontozott és sorszámozott listák)
 • képszövegek (helyettesítő- és buborékszöveg)
 • kulcsszavas linkszövegek relevanciája
 • kontextus, tartalmi szövegösszefüggés

A PR-cikk készítés és elhelyezés akkor hatékony, ha magas keresőmarketing értékű oldalakon kerül sor a publikálásra. Szolgáltatás: minőségi webszövegírás nem olcsón a Google optimalizálás területén. Keresőmarketing szakértőtől weboldal Google helyezésének javítása a prémium linképítés egyéni módszerével.

 • a kulcsszavakat is tartalmazó táblázatok
 • formázással történt kiemelések: bold, italic
 • keresési kritériumok, kulcszavas relevancia
 • a weboldal kódolásban szereplő információcellák tartalma (meta text)
 • az írás során releváns honlapszöveg készítése a cél

Szólj hozzá!