Belsőépítészet – tervezés – enteriőr

Új oldalakkal próbálkozom, most lett például egy ilyen:

Belsőépítészeti tervezés – enteriőr

Ház, lakás, háztartás. Ennél is fontosabb? Enteriőr – hirdetési lehetőséget biztosítok blogomban, amely feljövőben van az “enteriőr” keresőszóra.

Az építmények belső terének tervezett kialakítását nevezzük így: belsőépítészet. Lakóházak esetében általában ide soroljuk a fürdőszoba, konyha, hal, nappali-, étkező- és hálószoba tervezett kialakítását, a bútorok, beépített szekrények, lépcsők, galériák, mennyezet- és falburkolatok tervezését.

Természetesen a belsőépítészet körébe tartozik a templomok belső tereinek berendezése, színházak, mozik, áruházak, patikák, irodák, éttermek kialakítása, szállodák portáljainak és lakosztályainak, kereskedelmi cégek tárgyaló és bemutatótermeinek, múzeumok kiállító tereinek, egyetemek, vállalatok konferencia-termeinek építészeti kivitelezése.

Általános értelemben a belsőépítészeti tervezés az enteriőr (a belső tér) minden részletére kiterjed, a falakon és burkolaton kívül ide tartozik tehát az ajtók-ablakok, a megfelelő bútorzat, a világítótestek, térelválasztók, a beépített és a mozgatható berendezési tárgyak aprólékos megtervezése (és gyakran kivitelezése) is.

A belsőépítészet szolgálatába állíthatja díszítőművészetet, a képző- és iparművészet ágazatait az alkalmazott grafikától a textil-, fa-, üveg- és fémművészeten át a szobrászatig. A korszerű belsőépítészet bátran merít a hagyományos népművészet és a legmodernebb „dizájn” legkülönbözőbb válfajainak technológiájából és termékeiből.

Az enteriőrök története az emberi evolúció és a civilizációs fejlődés története is egyben – barlanglakó ősünk sziklabelsőjétől az űrbázisok belvilágáig ível. A belső terek stílusa, igényessége vagy éppen egyszerűsége korok, népek, tájak, társadalmi rétegek civilizációs szintjét tükrözi.

Mutasd meg, hol laksz, megmondom, ki vagy.

Belsőépítészet – belsőépítészeti tervezés, formatervezés, iparművészet, lakberendezés, design, tértervezés, látványterv, fa, textil, fém, üveg, bútor, ablak, ajtó, lépcső, csillár, alkóv, burkolat, mennyezet, padló, szín, forma, stílus, korszak, alak, belsőépítész, iparművész, lakberendező, tervező, mérnök, művész // Belsőépítészet – tervezés – enteriőr / Belsőépítészeti tervezés /Enteriőr – belsőépítészeti tervezés

Szólj hozzá!