Belsőépítészet. Télikertek építése, terasz berendezése

télikertek építése - terasz

A télikert egy különleges építészeti objektum, amelynek üvegtetője és üvegfalai vannak. A ház hőháztartása szempontjából energiatakarékos megoldás.

Egyre többen próbálnak a természethez közelebb élni és vidéki házba költözni. Még közelebb kerülhet a természethez, ha átlátszó falakkal és tetővel bővíti otthona terét. Egy ilyen építészeti megoldás jelentősen kiterjeszti a ház lakóterét, és általában kellemes tartózkodási helyként szolgál.

Terasz üvegezése, beépítése télikertnek

Ha egy télikert építését a ház teraszának építésével egyidejűleg tervezik, akkor annak helyzetét alaposan meg kell fontolni. Ne tervezzen üvegházat a ház déli oldalára. Meleg időben nehéz lesz egy ilyen épületben tartózkodni, mivel a közvetlen napsugárzás a hőmérőn látható határértékekre emeli a belső hőmérsékletet. Nem lesz teljesen kényelmes azok számára, akik ott dolgoznak vagy pihennek, és hőtőfelszerelésekre lesz szükség az optimális mikroklíma biztosításához.

A legtöbb esetben a télikertek a már megépült házhoz kapcsolódnak teraszbeépítéssel. Egy nyitott nyári terasz beüvegezése a külteret fedett üvegházzá alakíthatja, amely az év bármely szakában használható. Bővebben:

Belsőépítészeti tervezés – enteriőr

Ház, lakás, háztartás. Ennél is fontosabb? Enteriőr – télikert berendezése. Az építmények belső terének tervezett kialakítását nevezzük így: belsőépítészet. Lakóházak esetében általában ide soroljuk a fürdőszoba, konyha, hal, nappali-, étkező- és hálószoba, esetenként a terasz, veranda tervezett kialakítását, a bútorok, beépített szekrények, lépcsők, galériák, mennyezet- és falburkolatok tervezését.

Természetesen a belsőépítészet körébe tartozik a templomok belső tereinek berendezése, színházak, mozik, áruházak, patikák, irodák, éttermek, pálmaházak és télikertek kialakítása. Továbbá szállodák portáljainak és lakosztályainak, kereskedelmi cégek tárgyaló és bemutatótermeinek, múzeumok kiállító tereinek, egyetemek, vállalatok konferencia-termeinek építészeti kivitelezése.

Általános értelemben a belsőépítészeti tervezés az enteriőr (a belső tér) minden részletére kiterjed, a falakon és burkolaton kívül ide tartozik tehát az ajtók-ablakok, a megfelelő bútorzat, a világítótestek, térelválasztók, a beépített és a mozgatható berendezési tárgyak aprólékos megtervezése. És gyakran kivitelezése is.

A belsőépítészet szolgálatába állíthatja díszítőművészetet, a képző- és iparművészet ágazatait az alkalmazott grafikától a textil-, fa-, üveg- és fémművészeten át a szobrászatig. A korszerű belsőépítészet bátran merít a hagyományos népművészet és a legmodernebb „dizájn” legkülönbözőbb válfajainak technológiájából és termékeiből.

Az enteriőrök története az emberi evolúció és a civilizációs fejlődés története is egyben – barlanglakó ősünk sziklabelsőjétől az űrbázisok belvilágáig ível. A belső terek stílusa, igényessége vagy éppen egyszerűsége korok, népek, tájak, társadalmi rétegek civilizációs szintjét tükrözi.

Mutasd meg, hol laksz, megmondom, ki vagy

Belsőépítészet – belsőépítészeti tervezés, formatervezés, iparművészet, lakberendezés, design. Tértervezés, látványterv, fa, textil, fém, műanyag ablak, üveg tető, bútor, nyílászáró, ajtó, lépcső, csillár, alkóv. Terasz burkolat, mennyezet, padló, szín, forma, stílus, korszak, alak, belsőépítész, iparművész, lakberendező, tervező, mérnök, művész. Kivitelezés és berendezés.

Szólj hozzá!