Őszi programok Magyarországon

Őszi programok Magyarországon

Bár még tart a nyár, érdemes számításba venned hogy egy hónap múlva ilyenkor már biztosan nem fogsz tudni strandolni. Ráadásul, amúgy is jó ha felkészülsz pár ötlettel, ha épp kirándulásra vágynál ősszel.

Cikkünkben hoztunk pár népszerű programot, amit egyedül, de akár a családdal is élvezhetsz, miközben nagyszerű élményekben is lehet részed.

Apukák kedvence: A foci VB élő közvetítése

Ha például egy focis család vagytok, vagy mindig is érdekeltek azok az események ahol sok ember egyként egyesülve örül vagy szomorkodik, van egy jó hírünk: a foci VB ősszel kezdődik, és óriási népszerűség övezi már most is.

Az élő fogadás pedig még extra izgalmakat is biztosít hozzá, így ha szeretnél egy családi programot amin belül mindenki jól érezheti magát, csak egy jó helyszínt kell hozzá választanod.

Az őszi sportok jótékony hatása

A sport és így a mozgás már évezredek óta meghatározó szerepet tölt be az emberek életében a szabadidős tevékenységek tekintetében. Rengeteg különböző sportág létezik, amiket vízen, szárazföldön, esetleg levegőben, valamint egyénileg, vagy csapatban űzünk.

Ezáltal mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. A mai világunkba is meghatározó szerepe van a sportnak, miközben több millióan követik a televízióban, vagy akár élőben a kedvenc sportolójuk, vagy csapatuk tevékenységét. – De ez régebben sem volt másképp.

Így, például kiváló tevékenység lehet őszre a sport is. Ami külön jó benne, hogy többféle fajtája érhető el, hogy mindenki könnyen megtalálja azt ami a leginkább hozzá illik.

Kirándulásra fel!

Ha te is imádod a természetet, érdemes figyelned arra, hogy ősszel csodálatos látványban és élményben lehet részed azzal hogy felkeresed a kedvenc helyeidet. Ha pedig valami újra vágysz, Magyarország sok olyan túraútvonallal és turista látványossággal vár, amit érdemes megnézned életedben legalább egyszer.

Mivel a természet ősszel a legszebb érdemes fás, erdős vagy dombos területen töltened az időd ebben az időben, bár ne feledd az esőkabátot sem otthon a hirtelen viharok ellen.

Magyarország legszebb helyei ősszel

Az őszi falevelek, a természet szunnyadó ereje, csodálatos élményeket biztosíthat akkor is ha egyedül kirándulnál, és persze akkor is ha családdal indulnál neki az utazásnak. Az alábbiakban összegyűjtöttünk pár népszerűbb helyet, amit érdemes meglátogatnod, és az a legjobb ha ezt ősszel teszed.

  1. Szalajka völgy

A Bükk hegységben található völgy a hegy lábánál terül el, Szilvásvárad mellett. Budapesttől 160 km -re. A Szalajka völgy olyan csodálatos természeti látványosságokkal vár mint a Szalajka forrás, a Fátyol vízesés, az Erdei múzeum, a kisvasút és egy csodaszép barlang.

A víz egy aprócska cseppkőbarlangból tör a felszínre, miközben az arra kirándulók főként a bükk fák lombjai alatt pihenhetnek meg a séta alatt.

  1. Lillafüred

Az Északi Középhegységben felkereshető Lillafüred pedig kihagyhatatlan ha túrázni szeretnél, és főként élvezni fogod ha eközben kevésbé szeretnél mászni. A függőkert, a palotaszálló és maga a kilátás is szemetgyönyörködtető, így érdemes legalább egyszer életedben ősszel is felkeresni.

Ha pedig már arra jársz, kipróbálhatod a kisvasutat is.

  1. Pilis

A Pilis a Duna jobb partján Budapest és Esztergom között helyezkedik el, csúcsa pedig 756 méter. Természeti szépségek szempontjából kiemelkedő, így nem is meglepő hogy óriási népszerűségnek örvend.

A Pilisban több gyakran keresett kiránduló ösvénnyel és túraútvonallal várja a természetbe vágyókat, és életre szóló élményeket biztosít minden odalátogatónak.

A csodálatos őszi világ

Így bár lassan elmúlik a nyár, és elő kell keresnünk a sapkákat a szekrényben, programokból így sem lesz hiány azoknak, akik szeretnek a természetben lenni. Természetesen több nagyszerű programot találhatsz akkor is ha inkább otthon maradnál, de ha néha úgy érzed jól esne egy nagyobb séta, érdemes most elindulnod az elsőre, mert az ősz csodálatos látványvilága biztosan feledhetetlen lesz.

Ha pedig a fenti programok közül választanál, bármelyiket végezheted csapatban és egyedül is. Használd ki a természet adta lehetőségeket a kikapcsolódásra, és fedezd fel a bakancslistás helyeket amiket mindig is akartál, az egyik legszebb évszakban.

Szólj hozzá!