Milyen anyagból készülnek a minőségi állványok?

minőségi állványok

Állványokkal több helyütt is találkozhatunk, hiszen az építkezések nélkülözhetetlen kellékei, amik nélkül kivitelezhetetlenek bizonyos feladatok. A biztonságos munkavégzéshez azonban mindenképp minőségi, jól megépített állványokra van szükség. Az alábbiakban többek között azzal is foglalkozunk, hogy milyen anyagból készülnek a minőségi állványok és milyen típusokkal találkozhatunk.

Miért fontos egy minőségi állvány?

Az állványok tulajdonképpen többször felhasználható ideiglenes szerkezetek, melyeket az építkezés befejezése után lebontanak, majd egy másik építkezésre szállítva ismét elhasználnak. Állvány nélkül az építkezés és a homlokzati munkák elvégzése ma már szinte kivitelezhetetlen. Szerencsére azonban megannyi állványozási forma segíti a magasban végzett építőipari munkák elvégzését és teszi biztonságosabbá a kivitelezési feladatokat. A biztonság alappillére mindenekelőtt azonban a megfelelő minőségű, jó anyagból készült állvány megléte.

Miből készül a minőségi állvány?

Az állványok kiváló minőségű hidegen hengerelt acélból készülnek, amely a magasnyomású hengerlésnek köszönhetően tömörebb és ezáltal szilárdabb is.

Minőségben nem maradnak alul a polcok sem, melyek a legtöbb állvány esetében környezetkímélő nagy szilárdságú MDF farostlemezekből készülnek.

Az egyedülálló modern gyártási technológiával készült alumínium állványok forgalmazásának hála a minőségi állványok nem csak az egyszerűbb háztartási felhasználásra, hanem ipari felhasználásra is kiválóan alkalmasak, így nem meglepő, hogy minden építkezésen jelen vannak.

A modern állványok alapvetően

 • cinkezett vagy
 • lakkozott,
 • hidegen hengerelt acéllemezből készülnek.

A felületkezelésnek köszönhetően ezek az eszközök már korrózióállóak, ellenállnak a nedvességnek, de persze közvetlenül vízben nem szabad állniuk.

Az állványok polcai forgácslapból vagy MDF farostlemezből készülnek, melyek felülete csak egy nagyon vékony impregnáló védőréteggel van lekezelve. Száraz körülmények között ez kiváló tulajdonságokat biztosít, és nedves ronggyal időről időre le lehet törölni a port a polcokról. Közvetlen vízhatásra viszont a polcok megszívhatják magukat vízzel. Ezért érdemes figyelni arra, hogy az állványokat úgy helyezzük el, hogy közvetlen víz ne érje őket.

Állvány típusok

Természetesen a minőségi kivitel mellett érdemes az állvány típusára is komoly figyelmet fordítanunk. E téren megkülönböztethetünk:

 • keretes állványt
 • függesztett állványt
 • függesztett hídállványt
 • mobil/gördülő állványt
 • cső-állvány
 • moduláris állvány
 • talpas, létrás állvány
 • bakállvány

Összegezve

A minőségi állványok esetében tehát mindig megbízható acéllemezből készült kivitelekkel találkozhatunk, melyek esetében az állványok típusa lehet egy döntő faktor az állvány vásárlás, vagy bérlés esetében.


télikert marketing

anyagok télikert építéshez

Szólj hozzá!