Milyen keringési betegségek fordulnak elő a leggyakrabban?

keringési betegségekA keringési rendszer alatt értjük a szívet, az artériákat és a vénákat, amelyeken keresztül a vér eljut a szervekhez és a szövetekhez és vissza.

A szív és a teljes keringési rendszer leggyakoribb problémáit az érelmeszesedés okozza, amely gátolja a vér áramlását. Érelmeszesedés esetén szívinfarktus következik be.

Milyen tünetei vannak a szív, – és érrendszeri betegségeknek?

 • fáradtság, fáradékonyság
 • hideg végtagok
 • légzészavarok, légszomj
 • mellkasi fájdalom
 • ájulás
 • szívverés rendellenségei (ugráló, kihagyó szívdobogás, szívritmuszavar)
 • dagadt boka

Hogyan előzhetjük meg a keringési betegségeket?

 1. Kerüljük a dohányzást: a dohányzás köztudomásúlag káros az artériákra, a szíven belül és a keringés egészére is
 2. táplálkozzunk egészségesen és legyen változatos az étrendünk: iktassunk be minél több vitaminban és ásványi anyagban gazdag ételt a mindennapokba
 3. mozogjunk rendszeresen: a mozgás nemcsak az ideális súly miatt fontos, hanem a keringési rendszerünk egészségét tekintve is, legyen az napi 10 perc séta, egy új sportág, vagy edzőterem látogatása, kinek mire van lehetősége, de ne hagyjuk eltunyulni magunkat, különösen azok, akik ülőmunkát végeznek
 4. tartsuk az ideális súlyunkat: még ha nehéz is ennek betartása, de tudni kell, hogy számos keringési rendszert érintő betegségért a túlsúly a felelős, ezért érdemes komolyan venni

A megelőzés 4 pontja közül talán az ideális testsúly elérése a legnehezebb. Aki már több kudarcot átélt a fogyókúrában, az pontosan érzi, hogy miről is van szó.

Szerencsére azonban van lehetőség a tudományhoz fordulni. Napjainkban már olyan biztonságos fogyasztószerek vannak, melyek használata semmilyen káros mellékhatással nem jár, a súlycsökkenésben pedig nagy segítségünkre lehetnek.

A fentermint tartalmazó Adipex Retard, vagy Adipex-P kapszula segít az étvágyunk csökkentésében és így abban, hogy minél kevesebb kalória jusson a szevezetünkbe.

Szintén remek fogyasztószer az Clenbuterol, ami a zsírégetés nagymestere és nagyon gyorsan lehet vele zsírt égetni, így minél nagyobb testsúlycsökkenést elérni.

Nagyon sok később súlyos betegséget tudunk megelőzni, ha tudatosan karban tartjuk az egészségünket. Ennek titka pedig túlsúly csökkentésében és a testmozgás életünkbe való beiktatásában rejlik.

Soha nem késő elkezdeni egyiket sem, később pedig hálásak leszünk magunknak érte, ha tudatosan előre gondolkodtunk!

Szólj hozzá!