A digitális PR jelentősége a kaszinó márka építésében

pr seo kaszinó

Az online szerencsejáték-ipar az egyik legdinamikusabban fejlődő internetes iparág. Az egyébként is igencsak telített piacon folyamatosan jelennek meg és szűnnek meg kaszinóoldalak. Ezért, ha egy üzemeltető új kaszinót indít, az egyik legfontosabb dolog, hogy az az oldal látható legyen, tudjanak róla a játékosok, mert csak így tud magának egy ügyfélkört kialakítani.

Alapvetően az a jellemző, hogy a kaszinóoldalak egymással versengő üdvöző ajánlatokkal és más kedvezményekkel igyekeznek kitűnni a hasonló platformok közül, de mindez mit sem ér, ha a játékosok nem tudnak róla, hogy az adott oldal létezik. Ezért van ebben az iparágban is komoly jelentősége a marketingnek, azon belül is a digitális hirdetéseknek.

Az online üzleti világ már másféle logikával működik, mint a korábban ismert, fizikai világban létező gazdaság. Évtizedekig nagyjából ismert volt a recept. A marketing szakma megalkotta a saját elméleti sémáit, a 4P stratégiát (termék, ár, hely, promóció), létrejöttek a különböző termékciklus-modellek és megvoltak a promóciós eszközök is, mint a tévé-, rádióreklámok és újsághirdetések, események szponzorálásai, óriásplakátok és így tovább. A modell pedig működött hosszú ideig.

Az online üzleti modellek azonban olyan megközelítést igényelnek, amely megfelel az online tér kihívásainak és az ebben a térben létező, játszó, szórakozó nemzedék elvárásainak.  Ezért aztán a különböző online kaszinók tesznek egy csomó erőfeszítést, hogy kitűnjenek a tömegből, a számos hasonló kaszinó közül, erre pedig a régi marketing mix helyett a digitális PR eszközeit használják fel, amelyekben a folytatásban elmélyedünk.

A digitális marketing eszközei

A fentiekben már röviden felsoroltuk a hagyományos marketing eszköztárát, amellyel a hirdetők, gyártók, cégek el tudták érni a célközönséget. A digitális világban teljesen másféle eszközökre van szükség, hiszen a célközönség nem a fizikai világban mozog, hanem a virtuális térben, azon belül is a különböző közösségi oldalakon és más platformokon. Nézzük a legfontosabb eszközöket.

1. Tartalom marketing

Nagyon sok kaszinóoldal felismerte, hogy nem elég ha csak létrehoznak egy platformot a jól ismert játék részlegekkel, emellé különböző érdekes és hasznos tartalmakat is érdemes gyártani. Például a játékok leírásait, híreket az online játékok világából és persze minél nagyobb fokú segítséget a játékosoknak. Erre szolgál az oldalon belül megtalálható Gyakran Ismételt Kérdések részleg, emellett a kaszinóknak gyakran vannak külön hír és blog aloldalai is.

2. Affiliate marketing

Ennek a hirdetési formának alapvetően két típusa van. Az egyik, amikor a kaszinócég leszerződik olyan speciális oldalakkal, amelyek különböző szerencsejáték-oldalak listázását, összehasonlítását végzik. Ezek az oldalak kaszinó értékeléseket írnak, a különböző játékoldalak által kínált kedvezményeket mutatják be és az egyes promóciók mellett elhelyeznek egy-egy hivatkozást is, amelyre kattintva az olvasó közvetlenül az adott kaszinó oldalára juthat. Ezen kattintások a kaszinónak új játékosokat hoznak, a partnereknek pedig jutalékot.

A másik formája a játékosok felé irányul. Ha a játékosok megosztják különböző platformokon a kaszinó linkjét, vagy meghívják ismerőseiket is, hogy ott játszanak, ezért jutalékot kapnak.

3. SEO használata

honlap seo marketing

A SEO az internetes marketing egyik legfontosabb eleme. A használatával érhetik el a különböző vállalkozások, hogy oldalaik a keresési listák élére kerüljenek. Ez elmondható az online kaszinókról is, amelyek nem kis pénzt és energiát fektetnek ebbe a marketing eszközbe, ebből a célból pedig a különböző specializát reklámügynökségekkel működnek együtt.

A digitális marketing előnyei

A digitális marketing egy olyannyira összetett, szerteágazó, szakértelmet igénylő szakma, hogy ezt a kaszinók nem tudják önállóan megoldani, kénytelenek az egyes marketing ágazatokra specializálódott ügynökségekhez fordulni. Ez nem olcsó mulatság, de az iparág játékszabályai megkövetelik, hogy aki talpon akar maradni, az részt vegyen benne.

A digitális marketing első számú haszna, hogy az új kaszinómárka kitűnhet a tömegből, láthatóvá válhat, ismert lehet, ezzel tud ugyanis ügyfeleket szerezni. Mivel a kaszinók nem egy-egy országban, hanem világszerte működnek, érdemes olyan irányban gondolkodni, hogy a kaszinó tartalmai minél több nyelven elérhetőek legyenek.

Fontos folyamatosan újszerű PR megoldásokhoz nyúlni, olyan szolgáltatásokat, kedvezményeket, versenyeket kitalálni, amilyenek még nincsenek a piacon. Ha ezekre helyezzük a hangsúlyt a marketing során, akkor kitűnhetünk a versenytársak közül és sikeresek lehetünk.

Kiemelt jelentősége van a jelenlétnek a legfontosabb közösségi oldalakon. Ma az internetezők többsége jelen van ezen platformok valamelyikén, ezért fontos, hogy a kampányaink itt is megjelenjenek. Vagyis, járjunk nyitott szemmel, legyünk innovatívak és a siker jönni fog.

Szólj hozzá!