Tintapatron töltés és buktatói

Tintapatron töltésSzámtalan olyan bolttal találkozni, amelyik azt hirdeti, hogy tintatöltéssel is foglalkozik. Gyakran merül fel a kérdés, hogy érdemes-e a költségekből ilyen módon megpróbálni lefaragni, vagy jobb elfelejteni ezt a módszert. Sőt, olyan szetteket is kapni, amelyekkel otthon lehet tölteni a tintapatront. Az alábbiakban lerántjuk a leplet arról, hogy milyen buktatói lehetnek a tintapatron töltésnek, ugyanis bőven akadnak. Ezt követően biztosan könnyebben hozza meg a döntést, hogy akarja-e tölteni a patront.

Tintapatron töltés kapcsán a recopy.hu webáruház nem árul újratöltött vagy utántöltött tintapatront. Ennek megvan a maga oka, még pedig a minőségbeli problémák. Tény, hogy a tintapatron töltés költséghatékony megoldásnak tűnhet, azonban van pár buktató, ami miatt alaposan meg kell gondolni, hogy vajon tényleg megéri-e. Az első és talán leghangsúlyosabb ok, ami miatt nem feltétlenül érdemes a tintapatron töltéssel próbálkozni, hogy a tintapatront eldobhatóra tervezték, nem pedig tölthetőre. Tehát a gyártás során nem terveztek az újra töltéssel, így nincs is egy erre megfelelő nyílás a tintapatronon. Persze, bele lehet erőszakolni a tintát, az azonban más kérdés, hogy utána milyen minőségben is fog nyomtatni az a patron. Ilyenkor még számolni kell a maszatolással, na meg a rengeteg bosszankodással. Ha bele is vág a töltésbe, ne feledje, hogy tudni kell, milyen tintát kell utántölteni és milyen mennyiségben. Ha túl sok tinta kerül a patronba, akkor a patron cseperegni fog, így a nyomat maszatos lesz, és imádkozhat, hogy a nyomtató megússza hibásodás nélkül.

A tintát nem lehet csak úgy utántölteni, hanem légmentes tintaadagolásra van szükség. Ezt könnyebb mondani, mint kivitelezni. Olyannyira, hogy sokszor még az ezzel foglalkozó bolti dolgozóknak is meggyűlik vele a baja. Ha pedig légbuborék kerül a tintapatronba, akkor az a nyomtatási kép minőségét fogja rontani. Ha viszont mindenáron a tintapatron töltés mellett dönt, ne feledje, hogy nem lehet a végtelenségig utántölteni a tintapatront, ugyanis az folyamatosan kopik, elhasználódik. Kíméletes használat esetén is csak maximum háromszor lehet újra tölteni a tintapatront. Viszont azoknál a patronoknál, ahol az érzékelő feladatát chip látja el, ott a második töltést sem fogja engedni a rendszer. Ezenkívül is bőven vannak buktatók, így érdemes meggondolni, hogy tölti e azzal az idejét, hogy otthon töltögessen, vagy egyszerűbb és hatékonyabb, ha választ egy utángyártott patront. Érdemes ellátogatni a recopy.hu webáruházba, és megtekinteni a lehetőségeket!

Szólj hozzá!