Hogyan válasszon mosdókagylót az otthonába?

mosdókagyló választása

Egy jól kiválasztott mosdókagyló amellett, hogy kényelmes használatot tesz lehetővé, harmonikus kiegészítőként funkcionálhat az Ön fürdőszobájában. Ehhez a vásárlás során a formai követelményeket és a minőségi elvárásokat egyszerre kell figyelembe vennie. Mivel a mosdókagyló beszerzése egy hosszútávú beruházás, így nagyon fontos, hogy tartós és valóban időtálló terméket válasszon. Az alábbi összefoglalóban olyan hasznos tanácsokkal gazdagodhat, amelyek segítséget adnak Önnek a tökéletes mosdókagyló megtalálásához.

Mire kell figyelnie a mosdókagylók kiválasztásakor?

Általában mindenkinek vannak kellemetlen tapasztalatai a rosszul elhelyezett, illetve megtervezett mosdókagylókkal kapcsolatban. Ha például a szaniter túl alacsonyan található, folyamatosan görnyedni kell felette, ami idővel rendkívül kényelmetlen tud lenni. A túl sekély mosdókagylókból pedig szinte állandóan kifröccsen a víz, eláztatva maga körül mindent. Amennyiben ezek az esetek az Ön számára is ismerősek, valóban itt az ideje elgondolkodnia azon, hogy a régi mosdókagylóját újabb változatra cserélje. A vásárlás során a következő szempontokat ajánlott követnie.

Ha minőségi terméket keres, az alapanyag kérdését semmiképpen sem kerülheti el. Bár napjainkban a szaniterek többféle anyagból készülhetnek, az ár-érték arányt és a tisztíthatóságot nézve, még mindig a kerámia (porcelán) mosdókagylók a legnépszerűbbek. Hátrányuk, hogy a kevésbé formázhatók, így az egyedi elgondolások elé akadályokat állíthatnak. Ennek ellenére szépek, elegánsak és a keménységüknek köszönhetően tartósak is. Kisgyermekes családokban, ahol a szennyeződések gyakoriak, mindenképpen a porcelán mosdókagylók javasoltak.

mosdókagylókAz öntött márvány mosdókagylók a kerámia változatokkal ellentétben melegebb tapintásúak, és nagyon jól formázhatóak. A formaviláguk viszont változatos, ezért a határokat csak a képzelet szabhatja meg. Az elmúlt években az üveg mosdókagylók szintén egyre nagyobb szerephez jutottak, viszonylag jól tisztíthatók és az átlátszóságból adódóan légies hatást keltenek a fürdőszobákban. A hátrányukat ugyanakkor éppen az anyaguk adja, a kerámia és a márvány szaniterekhez képest sérülékenyebbek.

A méreteket tekintve, az ideális mosdókagyló észrevétlenül simul bele a fürdőszoba enteriőrjébe. Sehol nem lóg ki, jól el lehet férni mellette, és megfelelő magasságig ér. Emellett a rakódófelülete is tökéletes, vagyis Ön kényelmesen elhelyezheti rajta a szappantartót, és a fogápoláshoz szükséges kellékeket. A magasságot mindig egyénileg kell beállítani, de általában a 90 cm elegendőnek bizonyul.

Mindezeken túl, a kiválasztáskor a fürdőhelyiség alap stílusvilágát sem árt figyelembe vennie. Ez azt jelenti, hogy úgy vásároljon mosdókagylót, hogy a termék miden szempontból a fürdő hangulatát kövesse. Ha Ön magabiztos a tervezés terén, akár szakember nélkül is megvalósíthatja a saját elképzeléseit.

A felszereléshez azonban ajánlott segítséget kérnie, főleg, akkor, ha a mosdókagylót a fal fogja tartani. Egy-egy nagyobb darab ugyanis akár a 40 kg-ot is elérheti és a biztonságos rögzítéshez fel kell mérni a tartófal teherbíróképességét is. A kiválasztáskor arra is gondoljon, hogy a kagylót egyszerre hány ember szeretné használni. Ma már léteznek dupla típusok, amelyek mellett két személy is kényelmesen elfér.

Milyen mosdókagyló típusok léteznek?

A mosdókagylókat webáruházunkban a könnyebb átláthatóság érdekében három különböző kategóriába szedtük. A mosdókagylók csoportban olyan termékek kaptak helyet, amelyek követve a 21. század elvárásait, minden modern fürdőszobában megállják a helyüket. A legelterjedtebb felhasználási módjuk, amikor valamilyen sík felületen, például egy tároló szekrényen állnak. A webáruházunkban Ön változatos formában vásárolhat ilyen mosdókagylókat az  otthonába. A szögletes típusok mellett az utóbbi időkben egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kerekded, vagy éppen ovális mosdókagylók. Ezek között nem csak egyszerű fehér, de színes, illetve díszített termékkel is találkozhat. Ha pedig valami igazán extravagánsra vágyik, vessen néhány pillantást a levél formájú mosdókagylóinkra, amelyek a természetességet viszik be a fürdőszobájába. A mosdókagylók kategóriában dupla szaniterek is elérhetők.

A falra szerelhető mosdókagylók, ahogy az elnevezésük is mutatja, mindenféle tartó alapzat nélkül, a falon is állhatnak. Ideális megoldást kínálnak azokban a fürdőszobákban, ahol a helyhiány miatt nincs lehetőség a mosdó alá tároló szekrényeket helyezni. Ha ilyen változatban gondolkodik, érdemes olyan mosdókagylót választania, amely a lefolyócsövek takarására egy fedőborítással is rendelkezik. Ez a későbbi szerelhetőség szempontjából nem mindig kényelmes, ugyanakkor sokkal esztétikusabb látványt biztosít, mintha a lefolyó részei szabadok maradnának. A falra szerelhető mosdókagylók inkább a klasszikus stílust követő fürdőszobákban ajánlottak.

A beépíthető mosdókagylók széleskörű felhasználást tesznek lehetővé. A segítségükkel gyakorlatilag bármilyen elképzelését megvalósíthatja. Kiválóan egybeépíthetők a különféle bútorokkal, így Ön egyedi megjelenést kölcsönözhet a fürdőszobájának. A bútorok részeként általában kevés helyet foglalnak, és méretben követik az alattuk található tároló vonalait. Az igényes kialakítás miatt hangulatos és modern tartozékai lehetnek a fürdőszobának. A webáruházunkban Ön szögletes modellek közül is válogathat, egyes mosdókagylók a kényelmes használat érdekében pedig nagyobb tárolófelülettel lettek ellátva. A beépíthető termékekből kétszemélyes változatok is elérhetők.

Hogyan ápolhatja a beszerelt mosdókagylókat?

A mosdókagylókat minden esetben az anyaguknak megfelelően szükséges ápolni. A kerámián a legtöbb általános fürdőszobai tisztítószer bevethető. Mivel a szennyeződések jelentős része a vízkőből és a szappanlerakódásokból adódik, érdemes ezek ellen is hatásos szereket alkalmazni. A takarításhoz azonban nem feltétlenül kell méregdrága termékeket megvásárolnia. Az egyszerű, házi készítésű szerek éppen olyan hatásosak lehetnek, mint a boltban kapható társaik. Az ecet például már évtizedek óta kedvelt vízkő elleni szernek számít a magyar háztartásokban, csakúgy, mint a szódabikarbóna. A kettő keverékéből hatásos dugulásoldó anyag is előállítható.

Nem árt tudni, hogy a fluort tartalmazó fogkrémeket minden fogmosás után el kell távolítani a kerámia felületről, ezek ugyanis rövid időn belül foltot hagyhatnak maguk után. Annak ellenére, hogy a kerámia jól tűri a környezeti hatásokat, a takarításkor a durva és erősen dörzsölő szivacsok helyett inkább puhább kendőket használjon!

A dugulások megelőzéséhez jó, ha a mosdókagyló lefolyóját szűrővel fedi be, amely megfogja a hajszálakat és más, nagyobb szennyeződéseket. A szűrőket elegendő néhány naponta meleg vízzel átöblítenie. A szappan-és zsírmaradványok feloldására hetente egyszer célszerű forró vizet öntenie a  lefolyóba, így elejét veheti a makacsabb dugulások kialakulásának.

Miért válassza a Merkury Market termékeit?

A webáruházunkban jó minőségű mosdókagylókkal találkozhat. Az online felület kialakításakor törekedtünk az átláthatóságra, az oldalt található szűrővel Ön könnyedén rátalálhat az elképzeléseinek megfelelő típusokra. A kategóriákban a termékekre kattintva, részletes műszaki leírás segíti a kiválasztást. Itt fényképek mellett dizájn ötleteket is kaphat a felhasználáshoz. A pontosan megadott méretek pedig lehetőséget adnak Önnek arra, hogy előre tervezhessen. A weboldal alján a Gyakran Ismételt Kérdések menüpont alatt további hasznos információk állnak a rendelkezésére.

A rendelését a weboldalon keresztül tudja leadni, az egyes termékek kiválasztása a kosárba helyezéssel történik meg. Ha a vásárlást befejezettnek tekinti, a megrendelését a pénztárnál tudja véglegesíteni. Ez a számlázási adatok, valamint a szállítási cím megadásával lehetséges.

Tekintse át ajánlatainkat még ma, és rendeljen házhoz kényelmesen a saját otthonából!

Szólj hozzá!