Cicája az aktív életmódot szereti? Vegyen neki kaparófát!

macska kaparófa

A macskák csodálatos szőrös lények és sokunknak mindennapi társaink. De ami még a fanatikus macskakedvelőket is fel tudja dühíteni, az a karcos és tönkretett bútorok. A karmok élesítése, csiszolása természetes szükséglete ezeknek a négylábú kedves kis háziállatoknak, de szerencsére módunkban van ennek a velejáró kellemetlen járuléknak a kiküszöbölésére.

Gondolkozott már azon, hogy miért teszik ezt egyáltalán a macskák?

Ez egy teljesen természetes szokás számukra. Be van programozva a génjeikbe, hogy a vadonban megjelöljék a területüket, így enyhítik a felgyülemlett feszültséget, edzik az izmaikat és így rövidítik karmaikat.

Hogyan lehet megtanítani a macskát, hogy ne készítsen játékot a kanapéból vagy más bútordarabunkból?

Merítsen ihletet tippjeinkből, hogyan lehet a lakást egy macska igényeihez alakítani úgy, hogy az elégedett legyen és jól érezze magát, valamint a gazdi se mérgelődjön a tönkretett bútorok miatt.

Mint minden kis kedvenc tartásánál, szükségünk lesz néhány kellék beszerzésére. Az alapszükséglet az etető- és itatótál, macskaalom, valamint szükség lehet egyéb felszerelésre is, mint például fekhely, szállítódoboz, nyakörv és mivel a macskák nagyon huncut, játékos kis háziállatok, nagyokat szeretnek játszani, ezért ajánlott játékokat is beszerezni. Ilyen lehet például a macskabútor, kisebb vagy nagyobb kaparófa, sípoló vagy világító játékok, stb.

Szerezzen be szőrös kedvencének macskabútort, kaparófát, de előtte döntsön el pár fontos tényezőt:

  • Mekkora hely áll rendelkezésre a macskabútor számára?
  • Milyen jellemű a cicánk? Szeret játszani, kergetőzni, vagy inkább lustán pihen naphosszat?
  • Mekkora testű a cicánk?
  • Egy vagy több kedvencünk fogja használni a bútort?

 Hogyan válasszuk ki a számukra megfelelő macska kaparófát?

Ne válasszon csakis a macskabútor kinézete szerint, vegye figyelembe a cica méreteit, korát, jellemét, játékosságát, valamint fontos tényező a lakás térbeli lehetősége is. Amennyiben nagy lakás, ház áll rendelkezésére, nyugodtan válasszon nagyméretű macskabútort kedvencének. Abban az esetben is nagyobbra lesz szüksége, ha több házi kedvenccel osztja meg lakóhelyét.

Ha viszont lakása kicsi, át kell gondolnia, hova szeretné elhelyezni a cica kaparófát és eszerint választani a többféle lehetőség közül. Mindenesetre bármelyik lehetőség is áll fenn, a www.hawaj.hu oldalán válogathat kedvére a különböző macskabútorok közül.

Válassza ki a legmegfelelőbb kaparófát, ezzel biztosítva a nyugodt és elégedett életet magának és kedvencének egyaránt.

Szólj hozzá!