Milyen okok húzódnak meg a porckopás mögött?

A porckopás egy olyan ízületi betegség, amely során elkopik a csontokat az ízületeknél védő és az ütéseket felfogó porcréteg.

Különösen a térdet, a csípőt, a gerincet és az ujjakat érinti. Az idősebb középkorú réteget érinti a leginkább, a nőknél gyakrabban előfordul.

Milyen tünetekkel jár a porckopás, mire figyeljünk oda?

  • az ízületek megdagadása, torzulása
  • erősödő fájdalom
  • ujjak esetében bütykösség is jelentkezhet
  • súlyosabb esetekben az ízület környéki izmok elsorvadnak

Évekig lehet tünetmentes, de aztán egyre súlyosbodó, visszafordíthatatlan betegség.

Milyen okok húzódhatnak meg a háttérben?

  • öregedés
  • sérül az ízület, műtétre kerül sor
  • túlsúly (főleg a térd, – és csípőízületek esetében)
  • Röntgenvizsgálat során lehet meggyőződni az ízületeink állapotáról, a fizikoterápia segíthet enyhíteni a panaszainkon. Műtéti úton lehetséges korrigálni az ízületet, végső esetben pedig mesterséges ízület beültetése is lehetséges.

Fontos, hogy ha a tünetek zavarják a mindennapi, megszokott életvitelünket akkor azonnal forduljunk orvoshoz, ne várjuk meg, hogy a helyzet súlyosbodjon! A modern technika ma már segít az elkopott ízületek kicserélésében és újra teljes életet élhetünk!

Hogyan előzhetjük meg a porckopást?

Ha ízületi panaszaink jelentkeznek, akkor minél előbb kerüljön sor az alapos kivizsgálásra, igyekezzünk kerülni a fájó ízületek túlterhelését. Fájdalomcsillapítókatis szedhetünk, hogy enyhítsük a panaszainkat.

Nagyon fontos, hogy kerüljük az elhízást, ill. tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ne legyünk túlsúlyosak.

Sokszor ez nem egyszerű és hiába próbálunk meg mindent sehogy sem akarnak a plusz kilók leolvadni. Aki már kipróbált számtalan módszert, az tudja, hogy miről van szó. Csodadiéták nem léteznek, de ma már vannak olyan lehetőségek, amelyek tudományos tényekre és vizsgálatokra alapozva valós segítséget tudnak nyújtani.

Ezek az olyan fogyasztószerek, amelyek segítenek a legnehezebb részében a fogyókúrának: az evésnek való ellenállásban. Csökkentik az étvágyunkat, úgy érezzük, mintha épp tele ettük volna magunkat, ezért nem fogunk folyton-folyvást ennivaló után ácsingózni.

Ön is találhat az interneten különböző hasznos információkat TEVA Adipex P rendelés vélemények címszóval. Ezek a vélemények nagyon hasznosak lehetnek, mert olyanoktól származnak, akik már kipróbálták és saját tapasztalatikról tudnak beszámolni.

Szólj hozzá!